Državno prvenstvo u radiogoniometriji "Lovreć 2010"

Već nekoliko godina se u klubu razmišljalo o tome kako bi se moglo organizirati ARG natjecanje budući da je dosta vremena prošlo otkako je posljednji put organizirano ARG natjecanje u Dalmaciji. Klub je kadrovski poprilično ojačao a odlučujući pomak je učinjen kad je u naše redove došao Ante 9A5BAA, inače inžinjer geodezije, koji je i inicirao da se klub ove godine primi organizacije ARG prvenstve preuzevši na sebe težak posao izrade IOF karte. Koliko znamo, to je bio jedinstveni slučaj da se za ARG natjecanje izrađuje posebna IOF karta.

Pripreme za natjecanje su počele par mjeseci prije samog natjecanja. Od prvotne varijante smještaja u domu LU "Gradina" se na vrijeme odustalo zbog nedovoljne infrastruktrurne opremljenosti i nedovoljnog prostora. Srećom, ravnatelj OŠ "S. S. Kranjčević" iz Lovreća g. Marijan Zdravko Sekelez nam je izašao u susret i na raspolaganje dao cijelu zgradu škole. Crveni križ Solina nam je obećao posuditi krevete i madrace  a načelnik općine g. Ante Babić svekoliku podršku u izradi karte i organizaciji prvenstva.

Organizacijski odbor prvenstva, Ante 9A8RA, Ante 9A5BAA i Rolando 9A3MR su malo po malo slagali detalje organizacije i u hodu se prilagođavali novonastalim situacijama. Na našu veliku žalost otpalo je Prvenstvo slijepih u ARG a ni novoizgrađena sportska dvorana nije dobila uporabnu dozvolu do početka prvenstva tako da je izostala mogućnost tuširanja u  njenim svlačionicama. Srećom, Murphy je zaspao nakon toga više nije bilo neugodnih iznenađenja. Tjedan dana prije početka prvensta isprintana je IOF karta, diplome, izrađene su medalje i pehari. Obitelj Predanić je na sebe preuzela tehnički dio organizacije, pripremu predajnika, Sport Indent uređaja te obradu startnih lista i rezultata i tako u ogromnoj mjeri olakšala organizaciju.

Prava iskušenja su počela u srijedu prije natjecateljskog vikenda, odnešeni su kreveti iz skladišta u Mravincima u OŠ u Lovreću. U petak nije bilo nastave te se organizacijska ekipa uputila prema Lovreću. Montirani su kreveti i pripremljena škola  za prihvat natjecatelja kao i piće i jelo za nadolazeće natjecatelje. Prvi su došli dragi gosti iz Pule, u petak navečer, kao ugodno iznenađenje jer je Rolando previdio najavu njihovog ranog dolaska. Srećom, sve je bilo spremno i naši gosti su se ubrzo smjestili u svoju spavaonicu.

U subotu ujutro lagano raste napetost, dolaze natjecatelji iz Ludbrega, Križevaca, Murskog Središća, Čakovca i Zagreba. Dolazi i Oto, 9A4OP, glavni sudac, on i Ante 9A5BAA razvoze posade po terenu pomoću dvaju terenskih vozila. Željka Predanić i Ante 9A8RA preuzmaju start a Stipe 9A5SP, Ivica 9A6CW i Željko 9A7IJV cilj.

Kako je Rolando 9A3MR rekao na otvorenju, organizatorima je najveća želja da se svi natjecatelji vrate živi i zdravi svojim kućama a druga želja, ona neizrečena, bila je da organizacija "štima" u minut. Srećom, angažmanom članova kluba i domaćina sve je prošlo kako je i planirano. Subotnje natjecanje na 144 MHz je počelo točno u podne kako je i najavljeno. Zahvaljujući SpotIndent opremi i Stipi  rezultati su bili gotovi neposredno nakon natjecanja. Načelnik općine G. Ante Babić je organizirao tuširanje u ubližnjem Prološcu tako da su natjecatelji svježi došli na proglašenje pobjednika. Večera je bila organizirana u obližnjem restoranu "Kod Zlate".

Nedjelja je bila rezervirana za natjecanje na 3.5 MHz koje je počelo startom u 9 sati. Za razliku od subote koja je bila donekle prohladna i idealna za trčanje, nedjelja je osvanula topla i mogla se očekivati velika vrućina do kraja natjecanja. Pokazalo se da je količina vode koju su posade ponijele na postaje nedovoljna pa je organizator morao intervenirati ostavljajući osvježenje na ključnim točkama terena. Srećom, nije bilo slučajeva dehidracije i svi su došli na cilj iako prilično iscrpljeni. Treba zabilježiti da su Ivana Bošnjak i Marina Bošnjak, učenice OŠ Lovreć, osvojile prve medalje za  naš klub, srebrenu i brončanu u kategoriji Ž15. Treba također spomenuti i Juru Kasala 9A3DKT koji je prvi dan osvojio 4. mjesto u kategoriji M15.

Prvenstvo je završilo bez većih problema za što treba zahvaliti svima koji su bili neposredno uključeni u organizaciju:

Duje Bešić 
Ante  Bošnjak 9A5BAA
Antonela Bošnjak 
Marina Bošnjak 
Ivana Bošnjak 
Kruno Bošnjak 
Nediljko Bošnjak 
Željko Čavrlj 
Branimir Drezga 9A3DDI
Frane Gančević 9A3CGH
Zvonko Gudelj Kiwi 9A6GYC
Željko Hajder 9A7IJV
Ante  Jurić-Grgić 9A8RA
Jure Kasalo 9A3DKT
Rolando Milin 9A3MR
Radoslav Milin 9A3BMR
Deni Milišić 9A3CDM
Željko Petričević 
Kruno Rakičić 9A3COL
Božo Režić 9A7JQG
Luka Tičinović 9A3CDT
Jure Zaradić 
Ivica Zaradić 
Ivica Žitko 9A6CW

Zahvala ide i onima koji su na bilo koji način doprinijeli, živi bili sto godina:

  • Županija Splitsko-dalmatinska
  • Općina Lovreć
  • OŠ "S. S. Kranjćević" Lovreć
  • DVD Lovreć
  • župnik Fra Dinko Bošnjak
  • Crveni križ Solin
  • Općina Proložac
  • Pekara „Krčina“
  • „Bobis –Svaguša“
  • Jako Sport Kijevo

klikni za web-album !