9ACW 2009

 
 
 
Ponedjeljak, 21 Prosinac 2009
Posljednja klupska akcija u ovoj kalendarskoj godini,
sudjelovanje u hrvatskom telegrafskom natjecanje,
prošla je u neočekivanim uvjetima snijega i hladnoće.

Mala ekipa u sastavu Jure, Frane 9A3CGH, Radoslav 9A3BMR, Ante 9A3BOB i Rolando 9A3MR krenula je 18. prosinca. u petak navečer, klupskim kombijem prema Jezerima, 9A3MR QTH, da sudjeluje u 9ACW natjecanju. Plan je bio da se ekipi priključe 9A3MA i 9A8RA te natjecanje odradi u Multi/Single kategoriji sa jednom “running” postajo i jednom koja lovi množitelje. U Jezerima nas je dočekala hladna kuća, ljetne vreće nisu bile dovoljne za spavanje već smo se morali dodatno pokrivati dekama i jorganima a sve to uz upaljene grijalice. Neki su čak spavali i u kapama.

 

 

 

Vrijeme u subotu ujutro je bilo nestabilno, uz jako jugo i naoblaku, bilo je sve jasnije da će se planovi o dodatnim antenama morati reducirati. Kako je jedini nepokriveni opseg onaj na valnoj dužini 160m juniori podižu portabl stup (tnx VE3ZIK 🙂 sa inverted V antenom za taj band. I tada je krenulo naopako…počeo je padati snijeg:

 

 

Nakon pola sata dominantna boja u kadru je bijela:

Vjesti o snježnoj mećavi stižu sa svih strana, javlja se Ante 9A8RA kojega je snijeg u Kijevu pokraj Knina doslovce zatrpao. I Alen 9A3MA ne može doći jer situacija u Rakovu selu nije ništa bolja nego u Jezerima. Knjiga operatora spada na dva slova, 9A3BOB i 9A3MR, očito je da stanica za lov na množitelje otpada. Dok 9A3MR postavlja postaju, 9A3BMR kuha prvoklasni grah, u Dalmaciji poznat kao “pašta fažol” sa kranjskim kobasicama i pancetom. Sve pohvale kuharu!

 

 

Natjecanje u 1500 otvara Rolando 9A3MR na 14 MHz i laganim ritmom puni log do 1930 kad zbog neobično jakih statičkih smetnji prekida rad jer je bilo nemoguće primati. Tek oko 2130 je opet moguće raditi na postaji, dva sata u udarnom treminu su nepovratno izgubljena pa je postalo očito da je Murphy ovog puta jači.

Nedjeljno jutro je vedro i neobično hladno za jedan mediteranski otok kakav je Murter:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na red dolazi Ante, 9A3BOB, uz publiku i vjerne navijače:

 

Par sati pred kraj natjecanja pridružuje nam se Alen 9A3MA. Dok Alen radi juniori rastavljaju antenu za 160m  te odlaze na seosku atrakciju, zamrznutu lokvu zvanu Lokva, na porciju umjetničkog klizanja sa virtuoznim padovima i mokrim čarapama.

Natjecanje je završilo u nedjelju u 1500 sa 747 veza u logu. Nije onoliko koliko je planirano ali nakon svih nedaća koje su nas pratile važno je bilo izdržati do kraja i sudjelovati.

Komentari su zatvoreni.