Prvo mjesto u Bjelovaru !

Radio klub “Kaštilac” je osvojiio prvo mjesto na natjecanju Festival ARG-a Bjelovar!

Brojan tim kaštelanskih radioamatera uputila se u Bjelovar i po prvi put donijela najveći pehar u klupsku vitrinu. Ekipu su činili Nikola Karaman, Mate Andabak, Ivan Maleš, Dino Vukorepa, Vita Gizdić, Anton Jurčević, Jure Kasalo, Frane Gančević, Lucija Piveta, Dino Čaljkušić, Ante Bogdan, Eugen Todorić i Rolando Milin kao voditelj. Iako su se vozači trudili da ekipa stigne na noćnu trku koja je bila zakazana za 21 sat u petak navečer nesnalaženje je uzrokovalo da smo se našli u Novoj Rači umjesto na planinarskom domu Kamenitovac. Tek nakon osvježenja u lokalnoj birtiji voditelju je palo na pamet da se ipak trebalo nekako dovući do Velikog Trojstva udaljenog 20ak kliometara. Naposljetku, nakon malo tumaranja pustim ulicama Velikog Trojstva pronašli smo školu i smjestili se u prekrasnoj sportskoj dvorani. U subotu su na programu bila dva natjecanja, Sprint i klasična trka na 144 MHz. Za pisca ovih redaka ovo je bilo prvo Sprint natjecanja i dojmovi su dvojak.  Ova vrsta natjecanja je vrlo dinamična ali se autor osjećao kao mušica bez glave, u puno većoj mjeri nego inače. Međutim, rezultati ostalih članova 9A1CIG su bili iznenađujuće dobri, naročito Frane Gančevića 9A3CGH koji se nakon loma gležnjeva na obje noge vratio u stilu Rockya Balboe i osvojio treće mjesto u svojoj kategoriji. I ostali su dali koliko su mogli usprkos neiskustvu i objektivnim poteškoćama a Ante Bogdan je trčao usprkos visokoj temperaturi.

Popodnevno natjecanje na 144 je bilo veoma naporno. Nakon dugog puta, slabo prospavane noći i jutranjeg Sprinta bilo je teško kompletirati stazu na prilično velikom i raskvašenom terenu. Nekako smo se dovukli do cilja i kompletirali i tu trku. Bolje rečeno, većina se dovukla do cilja što se ne bi moglo reći za Matu Andabaka koji se dovukao do nekoliko kilometara udaljene škole u Velikom Trojstvu i opružio se na mekoj strunjači. Dok je Mate razgledavao ljepote Bjelovarsko-bilogorske županije u bazi u planinarskom domu Kamenitovac je vladala panika, angažirana je i velika ekipa GSS-a, već su bili napravljeni i planovi akcije požrtvovnih spasilaca a tada je međimurska ekipa dovela na Kamenitovac izgubljenog sina i tako odvalila ogroman kamen sa srca organizatorima i voditelju ekipe.

Nakon djelomično prospavane noći obilježene pomalo razuzdanim ponašanjem došao je i termin posljednje trke, klasične na 3.5 MHz. Obilje događaja proteklog dana i nedostatak odmora učinili su da su rezultati bili slabili od objektivnih mogućnosti ali zahvaljujući brojnosti i pokrivenosti velikog broja kategorija ekipa RK Kaštilac osvojila je po prvi put najviše mjesto na pobjedničkom postolju. U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili iskusni natjecatelj Dino Vukorepa (M16), Vita Gizdić (W16), Lucija Piveta (W19) i Rolando Milin (M40). Ivan Maleš je osvojio drugo mjesto u kategoriji M16 dok je Mate Andabak bio brončani u kategoriji M14.

Na kraju zahvala organizatorima i isprika na eventualnim neugodnostima kojima smo ih izložili.

Komentari su zatvoreni.