ARG Bjelovar 2014

Ovogodišnji Bilogorski ARG festival bio je prilika za mlade članove kluba da iskažu svoj potencijal budući da je veći dio starijih natjecatelja bio spriječen. Na put je u petak navečer krenulo 11 članova kluba, tri seniora: Brane 9A3DDI, Ante 9A8RA i Rolando 9A3MR a mlada ekipa bila je u sastavu: Radoslav 9A3BMR, Dino 9A3DVV, Alen 9A3EVB, Goran 9A3GKG, Bruno 9A3GBB, Vedran 9A3EBV, Domagoj 9A3EDH i Petar. Kako je većina juniora po godinama spadala u M14 kategoriju dio njih (Alen i Petar) su prebačeni u M16 kategoriju da se bore sa starijima i bržima od sebe i pokušaju ostvariti što bolji plasman kluba u generalnom plasmanu.

Ekspedicija je krenila na put navečer u petak, 4. travnja, prespavala u ugodnom motelu nezaboravnog imena “Mayu Jaya” te se u subotu ujutro razdvojila, Ante 9A8RA i Rolando 9A3MR su ostali na skupštini HRS dok je ostatak ekipe odlepršao prema Bjelovaru. Ujutro je na programu bila Sprint utrka, našim poletarcima prvi susret sa službenim ARG natjecanjem. Hrabro su se nosili sa konkurencijom i tu se najbolje pokazao Alen 9A3EVB koji je našao 8 lisica i osvojio 4 mjesto u M16 kategoriji. Dino 9A3DVV je, naravno, osvojio zlato u M19 kategoriji našavši sve potrebne predajnike. Popodnevna trka na 2m je bila posebno iskušenje za novake budući su se prvi put susreli sa dvometarskim prijemnicima, tzv. gradelama kao i sa specifičnim dvometarskim natjecanje koje je usput bilo začinjeno kišom koja je pojačala refleksije. Međutim, usprkos tome je Vedran 9A3EBV osvojio prvo mjesto u M14 kategoriji, a Petar Beroš i Alen Beneš 3. i 4. mjesto u M16…svaka čast. prva mjesta Dina 9A3DVV i Rolanda 9A3MR ne bi trebalo ni spomenuti jer su bili jedini u svojim kategorijama.
Nakon noći prospavane u ugodnom potkrovlju planinarskog doma Kamenitovac u nedjelju ujutro su naši junaci okušali umijeće i izdržljivost u klasičnoj utrci na 3.5 MHz. Stazu je postavio Stipe 9A5SP i uz lijepo vrijeme je bio užitak proći kroz prekrasan Bilogorski krajolik. Ovog puta su se iskazali Goran 9A3GKG i Bruno 9A3GBB osvojivši 2. i 3. mjesto u kategoriji M14. Goran je izgubio prvo mjesto jer se nije registrirao na ciljnom faru i tako izgubio jednu “lisicu”.
Kad su se poravnali računi Radio klub “Kaštilac” je osvojio treće mjesto ekipno. Analiza rezultata pokazuje da su se svi naši natjecatelji trudili te da su dobro ovladali tehnikom goniometriranja i snalaženja na karti. Problemi koji ostaju za riješiti su uglavnom tehničke prirode: bolji goniometri, planšete i još neki detalji.
Bravo za novu generaciju klupskih natjecatelja!

Komentari su zatvoreni.