9A1CIG na ARG natjecanju “Istarska lisica 2008”

Prvo “pravo” ARG iskušenje….

Pod vodstvom Ante 9A8RA mlada ekipa RK “Kaštilac” je sudjelovala na natjecanju iz amaterske radiogoniometrije “Istarska lisica” koje se u urganizaciji RK “Pazin” održalo 19/20 travnja u Pazinu.

 

 

 

 

 

 

 

Natjecateljska ekipa je bila u sastavu: Ante 9A3BOB, Ivan 9A3CIB, Radoslav 9A3BMR, Ivan 9A3CDI, Martin 9A3CMC i Petar 9A3CPS. Za daleko putovanje je unajmljen kombi Crvenog križa koji je bolje vozio nego izgledao a  s njim je upravljao manirom iskusnog vozača Ante, 9A8RA. Dok su se juniori ukrcavali u kombi sa znakom Crvenog križa starica u prolazu je glasno uzdahnula : “Jadna djeca…” .

Putovanje je prošlo u galami i pričanju viceva a galama se nastavila i po dolasku u Pazin. Odgledan je dolazak natjecatelja koji su sudjelovali u natjecanju na 144 Mhz a poslije ručka je razgledan Pazin, posebice čuvena Pazinska jama. Poslije večere druženje je nastavljeno sa vršnjacima koji su za ovu priliku pristigli uglavnom iz sjeverne Hrvatske. Ugodno družene se nastavilo i u zajedničkoj spavaonici sve dok umor nije natjerao san na oči našim mladcima.

U nedjelju poslije doručka ekipa je otišla na start da se pripremi za natjecanje. Zadatak je bio naći 3 predajnika skrivena na brežuljkastom terenu koji je mjestimice obrastao šumom. Suočeni sa stazom koja bi, ako se ne odluta previše sa nje, bila duga oko 10km, razdraganost naših junaka je vrlo brzo splanula. Sve je začinio Oto, 9A4OP strašnim pričama o juniorima koji su nestali u šumi da više nikad ne budu nađeni…osim nekih ostataka…

Prije samog starta vidjelo se da su Kaštelani došli na natjecanje prilično nepripremljeni što i ne čudi s obzirom da nisu imali nikakvog prethodnog iskustva sa “velikim” ARG -om. Ono što su doznali kroz KMT ARG je bilo dostatno za poznavanje osnovnog rada goniometarskog prijemnika. U Pazinu su se prvi put sreli sa zahtjevima kao što su upotreba kompasa, uzimanje azimuta i upotreba geografske karte u orjentaciji u prostoru. Poseban je problem bio što su došli bez satova. Bez kompasa još i nekako i moglo ali bez satova (upotreba mobitela je bila zabranjena) naši natjecatelji nisu znali do kada mogu tražiti predajnike a kada se treba početi vraćati da bi se stiglo unutar zadanog vremena od 2 sata i 30 minuta. Tako se Ante, 9A3BOB vratio na cilj već nakon 1 sat i 22 min sa nađena 2 predajnika, sve u strahu da tražeći treći ne izgubi previše vremena i tako ispadne iz konkurencije. Ivan 9A3CIB je našao također 2 predajnika, Martin 9A3CMC je našao jednoga ali je izgubio talon sa dokazom, Petar 9A3CPS je također našao jedan predajnik ali je izgubio pojam o vremenu i vratio se na cilj prekasno. Radoslav 9A3BMR je našao veliku žabu a izgubio prijem u slušalicama kao i Ivan, 9A3CDI.

Sve u svemu, ekipa 9A1CIG je osvojila posljednje mjesto ali je stekla puno novih prijatelja i iskustva. Oduševljeni su ARG -om i čim su došli kući u Kaštela postavili su pitanje: “Kad je sljedeće natjecanje?”

Komentari su zatvoreni.