ARG Bjelovar/Đurđevac

Priprema 2m goniometara za natjecanje (TNX 9A2QU)

 

 

 

Proljeće se osjeća u zraku i vrijeme je za prva ARG iskušenja, A ima li što ljepše od trčanja kroz zelene predjele Lijepe naše, posebice obroncima Bilogore i brežuljcima Podravine? Stoga se juniorska ekipa predvođena “trenerom” (koji nema pojma o ARG-u) uputila rano ujutro u subotu 25. travnja sponzorskim kombijem (hvala sponzoru Cool) na daleki put prema Bjelovaru i planinarskom domu Kamenitovac gdje se događalo Prvenstvo Bjelovarsko-bilogorske županije  u ARG-u na 144MHz. Prvotna je ideja bila da samo dođemo vidjeti kako izgleda natjecanje na 2m ali smo izuzetnom susretljivošću Željka 9A2QU koji je za ovu priliku nabavio nekoliko 2m prijemnika bili u prilici okušati svoje snage sa iskusnim liscima u toj branši. U vatru su bačeni Radoslav 9A3BMR i Ante 9A3BOB u M19 kategoriji te Ivan 9A3CIB te Zdeslav 9A3CZP u M16. Sam teren na kojem se odvijalo natjecanje je bio brežuljkast i obrastao gustom šumom, toliko gustom da je vođa puta strepio hoće li se uopće svi natjecatelji vratiti i razmišljao o tome da bi organizator trebao osigurati psa tragača koji će po mirisu tražiti zalutale Dalmoše po bilogorskoj šumi. Srećom, bojazan je bila neopravdana, svi su došli do cilja živi i zdravi a posebno je radovao uspjeh Radoslava 9A3BMR koji je uspio naći tri predajnika u zadanom vremenu i osvojiti 8 mjesto. Na kraju dana i snaga kaštelanska ekipa se uspjela dokopati SRC Kukavica kod Velikog Grđevca gdje su se okrijepili obilatom večerom. Nakon večere je raspoloženje ponovo poraslo pa je pod reflektorima odigrana revijalna “basket” (neki bi rekli “hakl”) utakmica gdje su 9A3BOB, 9A3CZP i 9A3MR pobjedili 9A3CIB, 9A3CLH i 9A3BMR rezultatom 421:389 Smile.

Ujutro smo se probudili u prekrasnom okolišu i nakon doručka se uputili u Đurđevac prečicom preko Bilogore kroz kroz malena sela i nakon relaksirajuće vožnje stigli u Đurđevac gdje su vrijedni Podravci sa prijateljima organizirali po prvi put “Lov na Picoka”,  ARG natjecanje na 80m. Uslijed nesporazuma ljubazni domaćin kojega smo sreli na sajmu automobila odvezao nas je u rezervat prirode Đurđevački pijesci ali tamo, naravno, nismo zatekli nikoga. Proradila je mobitelska veza sa Martinom 9A2JK i ljubazni neznanac nas je ponovo vodio uličicama i prečicama kroz Đurđevac i doveo nas na pravo mjesto, lovački dom “Pesci”.  Tamo su nas dočekali organizatori i ostali natjecatelji, obavljene su pripreme za natjecanje u kojem je ovog puta sudjelovalo svih 7 natjecatelja iz 9A1CIG. Teren je ovog puta bio nešto “pitomiji” a rezultatom su iznenadili Zdeslav 9A3CZP i Pere 9A3CVP osvojivši 8. i 10. mjesto u M16 kategoriji. Ljubaznost Podravaca se ponovo iskazala kad je neznani gospodin dovezao Ivana 9A3CIB koji je zalutao neznano gdje. Nakon natjecanja je poslužen pravi vojnički “fažol” sa kobasicama uslijed čega je naš kombi na povratku postao jureća bomba.

Sve u svemu, radost je bilo vidjetiti 100ak ljudi razne dobi koji se druže i uživaju u svom hobiju. Lijepo je vidjeti da Hrvatska ne postoji samo u crnim kronikama već da ima i onih koji vole raditi sa mladima i to na vrlo impresivan način. Hvala Bjelovarčanima i Đurđevčanima na gostoprimstvu, nadamo se da ćemo jednog dana biti u prilici uzvratiti na isti način.

Komentari su zatvoreni.