ARG Galgovo/Zagreb

 
 
Napokon prvi bodovi
9A1CIG ARG ekipa, spoj starosti i iskustva.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još od “Istarske lisice” ostalo je upitno kako bi se Rolando, 9A3MR, glavni teoretičara ARG-u klubu snašao u stvarnim uvjetima natjecanja i kako bi primjenio sva ona znanja o karti, skidanju i ucrtavanju azimuta i ostalim tricama i kučinama. Prilika se ukazala na ARG natjecanju Zagrebačke županije

“Galgovo” koje se održalo u subotu 8. svibnja i ARG natjecanju Grada Zagreba na 144 MHz kojeg je organizirao ZARS.

Sa Rolandom su se solidarizirali Kruno, 9A3COL i Ante 9A8RA a ekipi su se kao nadzor priklučila i dva iskusna natjecatelja u kategoriji M15. Klupskim kombijem se uputiše ranom zorom u subotu i nakon malog nesnalaženja stigoše taman na vrijeme da potvrde prijave na contest lokaciji RK “Tule i Vužić” na Okiću.

Uslijedio je povjesni start početnika u kategorijama M21, M40 i M60 iako bi dvojica od njih mogla u kategoriju M110, tzv. supertešku. Pokazalo se da je ipak puno lakše mlatiti jezikom nego zasukati rukave. 9A3MR je nakon relativno lako nađenog TX2 u potrazi za TX4 zalutao te se našao sam u šumi pokušavajući naći tragove ostalih natjecatelja i tako se vratiti na poznat teren. Nakon blage panike koja je trajala pola sata dokopao se poznatog puta i puževskim sprintom se dočepao cilja minutu i 20 sekundi prije isteka vremena. Ante 9A8RA je pokušavao raznim tehnikama izderati trenirku i u tome je zamalo uspio. Obraz su osvjetlali Kruno koji je osvojio 5 mjesto u kategoriji M60 rutinerski našavši jednu lisicu i vrativši se na vrijeme i juniori koji su osvojili 4 i 5 mjesto…što i ne čudi, s obzirom na iskustvo.

Večer je protekla u ugodnom druženju u OŠ Sv. Martin pod Okićem, rekreativnom igranju košarke i razmjenjivanju iskustava sa ostalim natjecateljima.

Nakon noćnog odmora ispresjecanog muževnim hrkanjem i vikanjem u snu izvjesnih juniora pojeli smo doručak kojeg su osigurali naši dobri domaćini te se uputili prema spomen šumi Dotršćina na istočnoj strani Zagreba. Kako u našem klubu nemamo goniometre za 144 MHz uskočio je Oto i posudio nam svoja tri goniometra. TNX Oto!!! Bio ti nama ARG menager još duugo godina…i postavio još stotine staza…

Iskusni juniori su prepustili početnicima slast natjecanja tako da je početnička trojka prosječne starosti 50 godina a prosječne težine 100 kilograma ponovo stala na startnu crtu. Ovog puta su stvari prošle malo bolje, nađeno je nekoliko lisca, nitko nije došao van vremena i osvojena su 4 boda. Poplava bodova nakon višegodišnje suše!

Ekipa je na povratku zastala u Kninu da proslavi uspjeh uz picu i piće sponzorirane od strane 9A3MR i 9A8RA kao što je bilo i obećano. Usprkos muskul fiberu, hipertrofiji pluća i napuklim slezenama proveli smo dva ugodna dana i zahvaljujemo se našim domaćinima, RK “Velika Gorica” i Zagrebačkom radioamaterskom savezu.

Komentari su zatvoreni.