Istarska Lisica 2011

Nove medalje za Radio klub “Kaštilac”

Nakon mjesec dana odmora došlo je vrijeme da se propušu ventili na klupskom kombiju. Cilj je ARG natjecanje “Istarska Lisica 2011”. Iako je nakon dobrog nastupa u Bjelovaru vladalo dobro raspoloženje i očekivao se masovan odlazak u Pazin, problemi u školi su učinili svoje i otpalo je dosta natjecatelja, čak i neki koji su reflektirali na jako dobre rezultate.

Što je tu je, Martin 9A3DRA, Dino 9A3DVV,Ante 9A8RA ,Rolando 9A3MR i tehniko Brane 9A3DDI su se uputili u petak popodne u Voziliće kod Plomina koji su odabrani kao baza, točnije ugodni pansion gospođe Renate. Nakon kraće vožnje u subotu ujutro sastanak u Pazinu, kraj nogometnog igrališta i odlazak na start, pokraj sela Zarečje.

Prvi dan natjecanje je  na 3.5 MHz, start je u 1200 a startni koridor izaziva zebnju kod XXL natjecatelja, prilično strmo i za hodanje, kamoli za trčanje. Svejedno, krenulo se hrabro na brdoviti teren centralne Istre, pa kom obojci kom opanci. Usprkos bojazni domaćina da će se mladići iz Kaštela zagubiti desilo se obrnuto, Martin 9A3DRA je osvojio prvo mjesto a Dino 9A3DVV drugo mjesto. Zato je Ante 9A8RA izgubio lisice a Rolando 9A3MR se  izgubio zapravo i došao debelo izvan vremena. Međutim, uspjeh M14 natjecatelja je bio dovoljan da 9A1CIG zauzme treće mjesto u generalnom plasmanu nakon prvog dana natjecanja.

Drugi dan je osvanuo oblačan a vremenska prognoza je zazivala kišu. Start utrke na 144 MHz  je pomaknut 15 minuta ranije da bi se preduhitrila kiša ali zaludu, gusta kiša je dobro promočila sve natjecatelje. Ni takvi loši uvjeti  nisu omeli Martina 9A3DMR da ponovi uspjeh od prethodnog dana i ponovo osvoji zlatnu medalju. Dinu je malo popustila koncentracija te je drugo mjesto prepustio Antoniju iz Pule a on se morao zadovoljiti trećim mjestom. Rolando 9A3MR  je iskoristio izostanak prave konkurencije u kategoriji M40 i osvojio zlato sa jednom nađenom lisicom dok se Ante 9A8RA u najjačoj kategoriji M21 morao zadovoljiti osmim mjestom.

Tehniko Brane 9A3DDI, je bio na visini, svi su goniometri bili napunjeni novim baterijama, i nakon kišnog nastupa pažljivo pobrisani, SportIdent čipovi pobrojani i vraćeni…i sve je štimalo kao sat.

Iako smo ostvarili dobre rezultate drugog dana natjecanja, ni konkurenti nisu spavali tako da je konačni ekipni plasman Radio kluba “Kaštilac” 5. mjesto.

Zahvaljujemo se ovom prilikom Radio klubu Pazin na izvrsno organiziranom natjecanju.

 

 

Pazin2011
« od 3 »

Komentari su zatvoreni.