HRSVKS vježba Imotski 2012

Na inicijativu nekoliko radio-amatera s područja Splita i uz svesrdnu podršku zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Felicija Parčine i glavnog koordinatora HRSVKS-a gospodina Željka Hermana održana je u subotu25. Veljače radio-komunikacijska vježba „Imotski 2012“.

 

 

 

 

 

Centralna postaja postavljena je u operativni centar JVP Split dok je terenska postaja postavljena u šatoru u imotskom polju na području „Zelene katedrale“. Kontrolna postaja bila je 9A0ST otprije postavljena i aktivna u centru 112 u Splitu.
Cilj vježbe bila je demostracija mogućnosti radio-amaterskih sustava veza operativnim vatrogasnim postrojbama. U vježbi su isprobane i demonstrirane glasovna komunikacija na kratkom valu, digitalne ALE i Pactor veze, VHF glasovna i paket komunikacija. U vježbi je neposredno sudjelovalo sedam radiomatera iz Radio kluba Kaštilac te jedan radio-amater iz Radio kluba Marjan.
U tijeku vježbe javili su se i radiomateri iz Makarske, Splita i Zagreba…
Kompletnu logistiku (prijevoz, šator) osigurala je Javna vatrogasna postrojba iz Splitauz pomoć JVP Imotski (agregat) te DVD Imotski (sendviči i sokovi).U vježbi je ukupno sudjelovalo 7 profesionalnih vatrogasaca.

Komentari su zatvoreni.