RDX/ARG trening 2012

U sklopu priprema za novu ARG  sezonu i stjecanja novih vještina,

grupa mladih operatora je boravila dva dana na Zvjezdanom selu Mosor.

Naš oldtimer kombi se ponovo uputio strmim putem na Mosor u subotu, 17.03. 2012, 6 juniora i jedan, ne baš junior. Velika novost je bilo sudjelovanje YL Vite, novopečene operatorke. Nažalost, Josipa, Andrea i Anton nisu mogli ići ovom prilikom…bit će prilika još…

Akcija je počela odmah nakon iskrcavanja, postavljen je dipol za 80m i trap dipol za 40 i 20m uz pomoć braće Smoljan koji su nas dočekali na vrhu. Nakon ispitivanja antena i postavljanja PPSa odrađen je trening ARGa sa dva trenažna odašiljača. Iako je prva lisica radila sa QRPP snagom, nađene su obje. Ništa nije značilo ni to što su ih Frane 9A3CGH i Martin 9A3DRA sakrili tako dobro da ih sami nisu mogli naći bez goniometra.Navečer je ekipa zasjela za postaju i pokušala odraditi što više veza u RDX contestu što nije bilo jednostavno uzevši u obzir malu snagu i antene koje su bile više nego skromne. Glavni koordinator rada na postaji bio je Jure, beskompromisni kontester koji je sa sjedalice dizao i neke svjetske prvake, da sad ne spominjemo imena. Radilo se do jutarnjih sati kad je umor prevladao i momčad se povukla u odaje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedjeljno jutro je nažalost osvanulo vjetrovito i hladno pa je otpao drugi ARG trening. Nakon doručka je uslijedila demontaža opreme i antena te smo u podne već bili na kavi u Splitu.

 

Komentari su zatvoreni.