IARU VHF i Field contest

Juniorima je još svježe sjećanje
na dobar provod prilikom Ljetnog kupa.
IARU VHF i Feld day contest su zgodna
prilika da ponovo odemo na Prominu, JN83CW.
 

Kako se ovog puta nije nosilo puno opreme krenuli smo na Prominu u subotu ujutro, 06.09. Renault Kangoo je bio krcat do vrha i vesela ekipa se uputila u dobrom raspoloženju. Već smo došli do Klisa kad se ustanovilo da smo ponijeli sve…osim radio stanica Cool. Vraćamo se nazad, nesvjesni da Murphy već lagano trlja ruke. U Drnišu nam se pridružuje Ante, 9A8RA i prolazimo proceduru dobivanja ključa u Policijskoj postaji. Pomalo se penjemo prema vrhu, uglavnom u prvoj brzini, pazeći da ne nasjednemo po brojnim vododerinama. Napokon se dočepamo vrha i dok smo se rastezali ispod Kangoove haube prosuklja bijeli dim. Dignemo haubu, ali avaj, nije Papa već je eksplodirala ekspanziona posuda i kipuća voda šiklja po motoru. Hoće Murphy, hoće.

Podigli smo 2m PPS u zlosretnom Renaultu a FD PPS u ruševini dovoljno daleko da udovolji propozicijama FD contesta. Za kratki val je rastegnuta FD4 (tnx 9A6C) koju je balun i koaksijalni kabel doslovno polegao po podu. Srećom je pri ruci bio ribički štap koji je poslužio kao podupirač točki napajanja pa je antena bila smo nekoliko metara od zemlje. SWR je bio relativno dobar, oko 1:2, u svakom slučaju antenski podešavač ugrađen u TS2000 je sa lakoćom dotjerao SWR na idealnih 1:1, čak i na 21 MHz. Nažalost, na 80m naš signal je bio jako slab, teško je bilo dozvati čak i DL stanice tako da se operatori nisu puno zadržavali na 80m već su se držali više 40m i 20m opsega.

Navečer nam se pridružio i Ivan, 9A5DI ali Murphy udara još jednom i Ivan, 9A3CIB zbog povraćanja i proljeva mora nazad u Split a odvodi ga 9A5DI. Dva operatora manje…idemo dalje.  Preko noći se nije radilo…iz raznoraznih razloga …ali je zato nedjelja ujutro donijela uzbudljive runove na 20m, log se puni brzo a uzbuđenje je na visini. Contest završava sa 288 veza u logu, UBN će biti kakav bude, naročito kad se log prepiše na PC, teško će biti rekonsruirati neke pozivne znakove :-))

Na dva metra situacija nije bila ružičasta, prijem je bio izrazito loš a tome je vjerovatno uzrok bila blizina objekta OiV. Uz to je puhalo jako jugo koje je okretalo antenu po svom nahođenju povremeno je savijajući oko stupa 🙂

Bez obzira na probleme proveli smo još dva lijepa dana, napunili baterije, naučili nešto novo…idemo dalje.

Komentari su zatvoreni.