Istarska lisica 2009

Ekipa Radio kluba “Kaštilac” ponovo je sudjelovala
na ARG natjecanju “Istarska lisica 2009”
koje se odvijalo ublizini Pazina 15. i 16. 05.2009
 
 
 
 
 
 
 

Juniori 9A1CIG su ove godine po drugi put sudjelovali u ARG natjecanju “Istarska lisica” kojega organizira Radio klub “Pazin”. Ove godine vođa puta je bio Rolando 9A3MR koji je ekipu pokrcao u sponzorski kombi (tnx sponzori, Bog vas blagoslovio) u ranu zoru u subotu 16.05 2009. Srećom, vrijeme je lijepo i stžemo u Pazin oko 1030 da bi saznali da je start odgođen za 14 sati i da nije bilo razloga za žurbu.

Start natjecanja na 2m je bio nedaleko mjesta Trošti, usred pitoresknih brežuljakai ljepog krajolika centralne Istre čiju je ljepotu još više naglasilo lijepo vrijeme koje nas je dočekalo, usprkos lošim prognozama. Kako klub ne posjeduje goniometre za 144 MHz za ovu prilku smo ih posudili od Ota 9A4OP. Priliku da brane boje kluba dobili su Radoslav, 9A3BMR, Ante, 9A3BOB i Frane, 9A3CGH. Međutim, umjesto da se upoznaju sa uređajima juniri nestaju u obliku lastina repka razgledajući kvad motorić kojim se na polje dovezao lokalni seljak tako da se izmjena baterija, provjera goniometara i postavljanje natjecateljskih brojeva sabila u desetak minuta. Usprkos očekivanju voditelja sva tri natjecatelja su došla unutar vremena a neki su čak i pronašli nekakve lisice 🙂 U kategorij M15 Frane je našao jednu lisicu i osvojio 9. mjesto. Ante, 9A3BOB je našao dvije lisice i osvojio 12 mjesto u M19 kategoriji dok je Radoslav sa jednom lisicom u istoj kategoriji osvojio 13 mjesto.

Popodne su članovi kluba razgledali Pazin i posjetili izuzetno zanimljiv muzej u Pazinskom kaštelu. Navečer je 9A3MR nazočio Fox pariju u prostranim prostorijama RK Pazin (više drijemajući nego nazočeći) a juniori su isprobavali akrobatske sposobnosti bacajući se po strunjačama u prostorijama kluba slobodnih penjača gdje je su domaćini organizirali spavanje.

Sutradan je naše juniore očekivao težak zadatak, pronaći 3.5 Mhz  predajnike naskrivene u šumi pri čemu je udaljenost predajnika bila nekoliko kilometara. Jako sunce, umor od sinoćnjih akrobacija i neispavanost su uzeli svoj danak pa su nedjeljni rezultati bili puno lošiji. U kategoriji M15  Martin 9A3CMC je sa dvije nađene lisice osvojio 9. mjesto a Tommy 9A3CRT u svom prvom nastupu osvojio 13. mjesto. Valjda će doći jednom i taj  dan kad će 9A1CIG osvojiti prve bodove…to ćemo morati dostojno proslaviti 🙂

Dva dana su protekla brzo, donekle i prebrzo…trebalo nam je dva dana odmora da se vratimo u “normalu”. Radio klub Pazin je organizirao natjecanje na vrlo visokom nivou i rado ćemo ponovo doći…

Komentari su zatvoreni.