Radioamaterski vikend na Zvjezdanom selu

 

 

Radioamaterski vikend zvjezdano selo.

 

Testiranje “lisica” prije ARG treninga.

Nakon ispita za “P” sazrelo je vrijeme da se ode na Zvjezdano Selo Mosor na radioamatersku školu koja će mlade operatore ubaciti u “vatru”. Prigoda je bila uključiti se u svjetsko natjecanje WPX, fonijski dio koji ove godine pada 27/28 ožujka. Nažalost, pokazalo se da tajming nije bio dobro pogođen, većina novih operatora je zbog slabih ocjena i skorog kraja tromjesječja morala ostati doma učiti..a neki su morali pomoći roditeljima saditi krumpire. 😎

Jezgra mladih operatora kluba, zahvaljujući uzornom učenju i vladanju nije imala zapreke sudjelovati 😉 Okupili su se u 7 ujutro ispred kluba, uz jednog novaka, Juru, koji još nema pozivnu oznako, Rolando 9A3MR ih je pokrcao u klupski kombi i nakon pola sata su osvanuli na maglenom vrhu Makirina iznad Srinjina. Puhalo je neugodno jugo ali  ih to nije spriječilo da postave vertikalku za 7 i 14 sa koaksijalnim trapom, djelo Ivice, 9A6CW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U prizemlju zvjezdarnice postavljena je postaja TS2000 i ekipa se uključila u natjecanje. Jure je pokazao da se na njega mora računati, napravio je 57 veza i ostao cijelu noć na 40m trudeći se napraviti što više DXeva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedjelja je bila predviđena za ARG trening. Rolando, 9A3MR je ujutro postavio tri lisice i jedan far a zadatak je bio ucrtati azimute i u što manje očitavanja odrediti točan položaj “lisica”.

 

Komentari su zatvoreni.